Usi Antipanica din Lemn

Specificatii Tehnice Usi Antipanica din Lemn Generalitati Usile antipanica din lemn sunt un produs de incredere si fiabil constant pentru orice situatie de urgenta

Usi Antipanica Metalice

Usile metalice antipanica sau de iesire de urgenta, sunt livrate cu sisteme de feronerie corespunzatoare ce permit usilor sa fie mentinute inchise din exterior, deservind

O usa antipanica este o usa echipata cu un sistem de deschidere rapida cu bara antipanica sau crash bar.

Oferta noastra de usi antipanica contine usi antipanica metalice si usi antipanica din lemn, disponibile cu unul sau doua canate.

Bara antipanica este un accesoriu de usa de interior, cu rolul de a facilita deschiderea in siguranta in situatii de urgenta. Dispozitivul consta intr-o bara metalica cu zavor pentru orificii de diferite marimi, mecanisme de control si semicilindru.

Bara antipanica este amplasata intotdeauna in locul manerului din interiorul cladirii iar pe partea exterioara a usii poate fi montat sau nu un maner. In momentul actionarii barei antipanica aceasta comunica cu mecanismul de incuiere care deblocheaza usa permitand evacuarea rapida.

Pana la sfarsitul anilor 90, in majoritatea tarilor s-au impus directive de siguranta publica care specificau un numar minime de iesiri de urgenta in situatii de incendiu sau dezastre naturale.

Aceste usi urmau sa fie dotate cu bare antipanica pentru eliminarea haosului datorat evacuarii in masa dezorganizate. In urma unui incendiu sau a unei explozii se instaureaza rapid panica generala si nu de multe ori s-au intamplat accidente grave din cauza supraaglomerarii iesirilor lipsite de aceste accesorii de siguranta, deoarece persoanele din spate nu au in campul vizual un potential obstacol.

Testele unui exercitiu de evacuare in situatii de urgenta au aratat ca usile antipanica nu incetinesc viteza de miscare a persoanelor, indiferent de volumul traficului pietonal, eliminand hazardul blocajelor pe rutele stabilite in acest scop.

Usile antipanica deservesc de regula un numar mare de oameni, cele mai multe proiecte tehnice prevazand rute de iesire de urgenta formate dintr-o serie de usi cu 2 canate active si pasive, fiecare canat fiind echipat cu bara antipanica. Astfel se permite evacuarea unui numar mare de persoane in cel mai scurt timp.

Barele antipanica sunt un accesoriu compact cu forme rotunjite ce ocupa foarte putin spatiu in exteriorul canatului, protuberanta barei antipanica masurand doar 65 mm, ceea ce fac ca usile antipanica metalice sa fie ideale pentru spatiile inguste unde deschiderea usii se face la un unghi de 90°.

Usile antipanica au devenit in ziua de astazi o conditie obligatorie in proiectele tehnice, fiind necesara montarea usilor antipanica in vecinatatea zonelor cu risc de incendiu, pentru a se asigura iesirea imediat dupa sesizarea unui incident care ar putea pune in pericol vieti omenesti.