Usi Antiradiatii Culisante

Usi culisante radiologice cu rol de protectie in zone cu nivel inalt de radiatii, cum ar fi spitalele si laboratoarele. Va oferim varianta de usa

Usi Antiradiatii pe Balamale

Va oferim usi antiradiatii pe balamale cu aplicatii in medii expuse la radiatii. Solide, rezistente, durabile si igienice, usile radiologice pe balamale sunt disponibile in

Furnizam usi antiradiatii culisante si usi antiradiatii pe balamale al caror grad de protectie radiologica variaza in functie de grosimea foii de plumb incastrate in canat. Foaia de plumb din interior are intotdeauna lungimea si inaltimea canatului.

Usile antiradiatii culisante pot fi executate din inox sau din lemn laminate HPL. Pentru finisajul usilor antiradiatii puteti opta pentru una din numeroasele texturi de furnir natural sau sa oferiti o nota personalizata aplicand o culoare generala.

Sunt disponibile cu ferestre antiradiatii, atat geamul cat si tocul avand aceeasi echivalenta plumb cu a canatului. Desi detin in componenta particule de plumb, geamurile radiologice ofera o vizibilitate excelenta, asemenea ferestrelor conventionale.

Un criteriu obligatoriu inainte de comandarea usii antiradiatii este verificarea gradului de protectie radiologica a zidariei, intrucat usa antiradiatii sa actioneze ca o bariera pentru un volum identic de emisii de raze X.

Una din bunele practici in materie de protectie radiologica prevede ca golul dintre baza usii antiradiatii si pardoseala sa fie cat mai mic posibil. 
Pragurile sau garniturile automate din plumb sunt obligatorii in conditiile in care golul dintre baza usii antiradiatii si pardoseala este de minim 2.5cm (1 inch).

Nici accesoriile usilor antiradiatii nu sunt de neglijat, intrucat si acestea trebuie sa aiba in componenta plumb, in functie de grosimea placii de plumb din structura interna a canatului.

Un aspect important al usilor antiradiatii vitrate este rezistenta la impact a ferestrei antiradiatii, conform cerintelor ANSI Z97.1 si CPSC 16 CFR 1201 Categoria 2.

Usile antiradiatii trebuie sa comunice cu generatorul de raze X printr-un switch de cuplare, pentru ca generatorul sa nu poata fi activat decat daca usa antiradiatii este inchisa complet.

Un accesoriu important il reprezinta luminile de semnalizare cu rosu si alb de avertizare a functionarii generatorului de raze X, pentru a reduce din deschiderile accidentale de catre personal, in timpul procedurii operationale.

Peretele anex golului de trecere trebuie sa se suprapuna corespunzator tocului de usa cu cel putin 1,5 cm, pentru a preveni scurgerile de radiatii si totodata pentru a intruni cerintele cu privire la protectia antifoc. Rezistenta la foc a usilor antiradiatii vine ca o consecinta a structurii robuste si a materialelor folosite in structura canatului si a tocului.