Usile ANTIEX sunt sisteme antiscanteie care se monteaza in mediile cu risc de explozie, fiind concepute sa acopere goluri de trecere supuse unor forte de pana la 2.2 G, intrunind cerintele in conformitate cu directivele 94/9/EG si DIN 13453-1.

Usile ANTIEX se folosesc in aplicatiile industriale si dupa nevoile de lucru, se pot livra ca usi rapide sau metalice pe balamale, ambele modele avand aceleasi specificatii tehnice ca solutii de acces de prevenire a exploziior.

Usa rapida ANTIEX este executata pe un ansamblu metalic cu un mecanism amplasat in partea superioara, confectionat din placi metalice si prevazut cu o inchidere impermeabila, datorita garniturilor cu perie.
Cortina usii rapide ANTIEX este confectionata din poliester de inalta rezistenta la foc, vopsite in culori din gama RAL sudate cu ultrasunete cu sau fara ferestre transparente.
Usile rapide ANTIEX sunt prevazute cu maner de deschidere de urgenta in cazul caderilor de tensiune si mecanism de deschidere manuala de urgenta cu manivela.

Usa metalica ANTIEX nu are surse de aprindere inerente, dovada obtinandu-se in urma testelor cu gaz și praf si poate fi folosita în condiții de siguranță în zonele în care există un risc de explozii.