Usi inoxidabile

Usile Inoxidabile

In alegerea usilor tehnice pentru punctul dumneavoastra de lucru aveti in vedere mai multe criterii, astfel ca de regula se ajunge la o solutie unica de acces pentru fiecare nevoie de lucru. Usile inoxidabile sunt disponibile simple sau cu miez din material ignifug.

Un mare avantaj al inoxului il constituie rezistenta in prezenta majoritatii acizilor, solutiilor alcaline si a mediilor incarcate cu clor si durabilitatea in timp indelungat fara sa isi modifice aspectul, nefiind necesara vopsirea suprafetei, spre deosebire de alte materiale.

Usile de inox sunt sisteme deosebite si unice prin apartenenta lor industriala dar in acelasi timp moderna, avand numeroase avantaje, net superioare celorlalte solutii de acces conventianle, implicit usile de inox au o aplicabilitate mai larga decat s-ar crede la o prima vedere.

Cu aceste solutii de acces combinam rezistenta, durabilitatea, esteticul si minimul de mentenanta cu functionalitatea si utilitatea ce acopera o gama vasta de nevoi de lucru.
 

Caracteristici

Protectie anticoroziva. Otelul inoxidabil este materialul ideal impotriva petelor de murdarie de orice tip si a ruginii. Aceasta rezulta aspect imaculat si durabilitate la folosire intensiva si la expunerea la agentii atmosferici in cazul aplicatiilor de exterior.
Usile de inox necesita un minim de intretinere in comparatie cu rulourile usilor rapide din PVC.
 
Raportul greutate – robustete. Acest raport echilibrat ofera o rezistenta incontestabila a usilor inoxidabile. In proiectarea unei usi de siguranta se doreste folosirea unui material masiv, solid si care sa faca fata in cele mai dure conditii de lucru. De regula, materialele cele mai rezistente au si o greutate pe masura. Otelul inoxidabil este relativ usor pentru gradul de rezistenta si protectia oferita.
 
Reciclabilitatea. Majoritatea produselor din otel inoxidabil de pe piata sunt fabricate din materiale reciclabile. Este foarte important ca un produs, indiferent de aplicatie, sa fie „verde”, adica in momentul inlocuirii usii inoxidabile aceasta sa poata fi trimisa la reciclare pentru fabricarea unor noi produse din materia prima a usii. Inoxul este un material igienic, netoxic si 100% reciclabil.
 
Mediu antibacterian. Utilizarea materialelor de inalta calitate ce impiedica murdarirea contribuie la o intretinere mai usoara a spatiilor cu trafic intens. Datorita usurintei de curatare si a gradului inalt de igiena, inoxul este materialul ideal pentru unitatile medicale si spitale unde usile antibacteriene sunt esentiale, oferind pe langa rezistenta si siguranta o igiena impecabila.
 

Intretinerea

Ocazional, usile din inox necesita curatarea de pete usoare, grasime si alte resturi specifice mediului de lucru.

Pe finisajele satinate sau gravate se pot strecura diverse particule care in cantitati mai mari pot da finisajului un aspect general de rugina sau decolorare.

Cu toate acestea, usile inoxidabile sunt foarte usor de curatat, problema acestor impedimente fiind o chestiune de secunde.

Intretinerea usilor din inox se poate facilita prin urmatoarele metode de bune practici:

 • Curatarea de rutina consta in folosirea sapunului sau a detergentului obisnuit cu apa. Dupa clatire se sterge cu un burete sau o carpa din bumbac stoarsa bine sau uscata.
 • Lustruirea se face cu un agent de curatare pentru inox sau sticla pentru a reda stralucirea metalului. Curatarea se face in directia texturii finisajului, aplicand pe suprafata usii o forta de frecare redusa si constanta.
 • Pentru urmele de apa, curatarea suprafetei usii se face cu otet. Clatiti cu apa si apoi stergeti cu o carpa uscata.
 • Pentru petele persistente sau decolorari usoare, folositi cu atentie si in cantitati mici agenti organici de curatare usor abrazivi, in directia texturii finisajului. Aplicati agentul de curatare pe o carpa sau un burete, apoi clatiti si uscati.

!! NU FOLOSITI AGENTI DE INALBIRE SAU PE BAZA DE CLOR

!! NU FOLOSITI MATERIALE ABRAZIVE CA PERIILE DE SARMA SAU SMIRGHEL
 

Aplicatii

 • Institutii
 • Centre comerciale
 • Spitale si alte unitati medicale
 • Industria farmaceutica
 • Industria alimentara
 • Platforme industriale
 • Zone maritime
 • Centre de cercetare
 • Statii de tratare a apei
 • Rafinarii
 • Laboratoare chimice