Protectia activa antiincendiu

 
Sunteti in cautare de usi antifoc la zi cu cele mai noi standarde europene in vigoare si la cele mai bune preturi? In calitate de furnizori de usi autorizati si recunoscuti la nivel national, HSL Solutions detine solutii universale pentru orice proiect, indiferent de anvergura acestuia.
 
Calitatea si flexibilitatea ne recomanda chiar si in cele mai neobisnuite situatii cu care va puteti confrunta: dimensiuni atipice, sisteme de control al accesului diversificate si chiar si finisaje personalizate cu texturi durabile, noi detinem solutia.
 
Usile rezistente la foc sunt o parte esentiala din tabloul arhitectural de limitare a extinderii incendiilor. Prin constructia lor ermetica, usile metalice antifoc etanseaza complet golul de trecere, prevenind in acelasi timp extinderea fumului si a gazelor toxice emanate de mase plastice.
 
Capacitatea usilor rezistente la foc de compartimentare a incendiilor nu este nelimitata, perioada maxima fiind de 120 de minute, iar acest detaliu esential se stabileste in conformitate cu rezistenta la foc a materialului din care sunt constituiti peretii.
 
Normele de siguranta la incendiu prevad utilizarea de usi antifoc cu rezistenta mai mare pentru goluri de trecere de exterior decat pentru golurile de zid de interior. Aceeasi masura este prevazuta si in aplicatiile rezidentiale, respectiv in peretii care compartimenteaza un garaj.
In unele cazuri este esentiala instalarea si a unui sistem de sprinklere, de exemplu in spatii clasificate cu risc foarte mare de incendiu, unde se stocheaza materiale volatile, cu grad de inflamabilitate ridicat.
 
Datorita materialelor de calitate si a tehnologiei de varf utilizata in proiectarea usilor metalice antifoc, aceste usi nu necesita servicii de mentenanta si calibrari periodice cum e in cazul usilor conventionale, garantand o durabilitate superioara chiar si in conditii severe de exploatare mecanica.
 
Avantajul usilor metalice antifoc este oferit de otelul galvanizat de cea mai inalta calitate, deosebit de rezistent la socuri mecanice, indoire, corodare, la efectele umiditatii constante si alti factori deterioranti.
Acest nivel de rezistenta si durabilitate fac din usile metalice antifoc un produs ideal chiar si pentru aplicatiile rezidentiale, chiar daca pretul unei astfel de usi este net mai mare fata de cel al usilor utilizate frecvent in domicilii de resedinta. Mai mult, din ce in ce mai multi proprietari de locuinte prefera utilizarea usilor metalice antifoc pentru intrarile in beciuri si alte spatii similare cu rol de depozitare.
 
Desi rolul usilor antifoc este de a asigura inchiderea etansa a unui spatiu afectat de incendiu, accesul in zonele adiacente este facilitat cu sisteme speciale pentru usile antifoc, precum electromagnetii de retinere folositi in tandem cu detectori de fum, care declanseaza eliberarea si inchiderea ferma a canatului. Durata de protectie antiincendiu se determina dupa indicatiile marcajului metalic amplasat pe cantul usii.
Fara indoiala, usile metalice antifoc reprezinta diferenta dintre un incident soldat cu victime si unul cu pagube materiale minime.