Usi medicale laminate HPL

Spitalele reprezinta un mediu aparte care necesita o atentie deosebita in pastrarea unor conditii stricte de igiena net mai exigente fata de oricare alt proiect arhitectural. Acest criteriu este insotit de alte necesitati specifice diferitelor spatii de interior precum salile de operatii, saloanele de pacienti, cabinetele de consultatii si asistenta medicala, salile de asteptare, iar diferentele de cerinte dintre aceste compartimentari aduc dupa sine o majorare a bugetului alocat pentru intrunirea celor cerinte.
 
Este vital ca usile medicale sa aiba un finisaj igienic usor de curatat care sa nu permita dezvoltarea si raspandirea bacteriilor. In acest sens, laminatul HPL este materialul recomandat si solicitat datorita proprietatilor sale antistatice si antimicrobiene.
 
Datorita caracterului igienic al HPL-ului, usile laminate HPL sunt populare in mediile cu umiditate crescuta care ofera conditii favorabile de dezvoltare a fungilor si bacteriilor in general, impotriva carora usile din HPL reprezinta o bariera eficienta.
 
Bariera impotriva agentilor microbieni se asigura printre altele, prin etanseizarea golului de trecere, realizata prin aplicarea unor garnituri speciale din cauciuc pe toate laturile canatului, iar tocul din aluminiu este executat dintr-un singur profil, eliminand formarea golurilor la imbinare.
 
Usile medicale din HPL sunt excelente si datorita celorlalte proprietati fizice care rezulta din constructia inteligenta: izolare fonica, rezistenta la impact, oscilatii de presiune, solutii de curatare si dezinfectanti care ar produce degradarea suprafetei canatului la usile obisnuite.
 
Fiind vorba de usi pentru spitale, nu a fost neglijata si eventuala necesitate de protectie antiradiatii, fiind astfel posibila dotarea usilor laminate HPL cu placi de plumb de diferite grosimi, in functie de volumul de radiatii cu care se poate lucra.
Flexibilitatea este un cuvant cheie in ce priveste usile medicale, pentru a asigura protectie si confort chiar si in cele mai neobisnuite proiecte.
 
Flexibilitatea joaca un rol vital in contextul economiei de spatiu, astfel ca usile medicale laminate HPL pot fi executate cu deschidere culisanta, iar in incaperi cu regimuri stricte de igiena precum salile de operatii se folosesc automatizari pentru usile culisante, eliminand contactul direct cu suprafata usii, cu scopul prevenirii raspandirii infectiilor si al agentilor patologici.
 
O alta metoda de automatizare a usilor culisante este actionarea butoanelor de cot sau picior, pentru a evita deschiderile accidentale in urma intrarii in raza de actiune a radarului.
 
Un alt avantaj al flexibilitatii usilor medicale laminate HPL este posibilitatea dotarii canatului cu vitraj, chiar si in cazul usilor cu protectie radiologica, oferind aceiasi coeficienti de transmisie luminoasa si transparenta indiferent de aplicatie.
 
Calitatile usilor medicale sunt atestate de certificatele de conformitate cu care sunt insotite, garantand eficienta protectiei oferite pe durata utilizarii.
Daca este cazul, usile medicale laminate HPL pot fi finisate cu modele grafice pentru indicatii speciale in functie de tipul activitatii desfasurate in incaperea compartimentata.