tamplarie-aluminiu-rezistent-la-foc

Calitatile tamplariei din aluminiu rezistent la foc

Vizibilitate si protectie sporita – pentru profesionistii din domeniul arhitecturii, aceste caracteristici sunt sinonime tamplariei din aluminiu rezistent la foc. Insa calitatile acestor usi tehnice nu se rezuma doar la protectia permanenta in caz de incendiu, ci si faciliteaza evacuarea persoanelor prin claritatea si transparenta sticlei antifoc, functionalitatea acestora fiind completata de caracterul estetic care contribuie substantial prin sporirea luminozitatii naturale si ofera un accent vizual deosebit incaperii in care sunt montate.
 
Folosite la intrarile principale, usile vitrate antifoc se recomanda pentru efectul decorativ obtinut in conjunctura cu elementele arhitecturale adiacente, protejand cu maxima eficienta orice obiectiv impotriva incendiilor, reusind sa intruneasca in acelasi timp diferite cerinte ce se pot ridica pe parcurs.
 
In trecut, usile rezistente la foc din sticla nu erau considerate din start o solutie ideala din cauza unor aspecte de ordin dimensional (lungime si latime substandard) precum si o suprafata transparenta nesatisfacatoare, insa in prezent aceste dezavantaje nu mai sunt valabile datorita progresului tehnologic care s-a extins si asupra liniei de productie a usilor de sticla rezistente la foc.
 
Frecvent se crede gresit ca tamplaria din aluminiu antifoc nu poate avea aspectul unei usi obisnuite. Mai demult era usor de identificat o usa rezistenta la foc, prin grosimea neobisnuita a tocului si aspectul deloc estetic al sticlei cu fir otelit. Astazi insa, datorita tehnicii imbunatatite si a utilajelor de ultima generatie, mii de oameni utilizeaza usi antifoc de sticla fara a observa si cea mai mica diferenta.
 
Acest lucru nu doar ca permite arhitectilor sa creeze compartimentari de incendiu cu usi de sticla, ci si ofera acces la o gama vasta de canate de sticla cu o suprafata complet transparenta (fara plase din fir otelit) si fara distorsiuni.
 
De exemplu, tamplaria din aluminiu rezistent la foc cu sticla ceramica poate fi grunduita si lustruita pe ambele fete, rezultand un produs cu un finisaj perfect neted si transparent ce favorizeaza transmisia luminii naturale. Impreuna cu o reflexivitate scazuta, tamplaria din aluminiu antifoc devine produsul ideal pentru orice aplicatie in care transparenta si siguranta primeaza.
 
Desi sticla antifoc are o structura mult mai complexa, nu inseamna ca nu detine aceeasi claritate ca cea a sticlei obisnuite. Sticla rezistenta la foc incorporeaza de obicei straturi multiple de sticla intre care se introduc straturi intumescente care se expandeaza intr-o spuma opaca in timpul incendiului. Este aceasta structura multi-laminata care asigura acea claritate exceptionala si prin urmare, o vizibilitate maxima in conditii de incendiu in vederea evacuarii in deplina siguranta.
 
Pentru a stabili o oarecare armonie vizuala cu celelalte elemente de decor interior, s-a dedicat o atentie sporita designului tocului din aluminiu, fiind proiectat cu margini rotunjite si bine definite datorita executarii printr-un proces similar extrudarii.
 
Aceasta metoda de productie permite ca tamplaria din aluminiu rezistent la foc un aspect aproape identic usilor de sticla obisnuite. Mai mult, tocul usilor de sticla antifoc poate fi livrat in diferite finisaje si texturi, pentru cerinte speciale.