Usa metalica cu hublou

Usile Metalice

Usile metalice sunt structuri concepute pentru utilizare indelungata chiar si in cele mai dure conditii de lucru sau in contextul traficului frecvent, oferind o rezistenta superioara celorlalte tipuri de usa.

Pentru facilitatea montarii, majoritatea usilor metalice moderne sunt livrate cu tocuri reglabile pentru montare rapida, permitand instalarea in orice gol de trecere intr-un timp foarte scurt.

 

AVANTAJE

  • Nivelul de siguranta este cel mai important aspect de luat in considerare la usile metalice, acest aspect fiind totodata si cel mai mare minus la majoritatea usilor din lemn sau mase plastice, deoarece pot fi usor sparte sau deschise aplicand forte mecanice asupra tocului usii si permitand intruziunea fara mari eforturi.
  • Galvanizarea este un detaliu esential in ce priveste usile metalice, acest tratament prevenind coroziunea ce duce la pierderea integritatii usii si a tocului, dar si aparitia ruginii (problema ce apare cel mai des la usile cu aplicatii de exterior).
  • Usile metalice mai au si un caracter ecologic, pe langa numeroasele avantaje. Nu doar ca au o durata de utilizare mai mare decat usile din lemn sau mase plastice, ci contribuie la conservarea resurselor epuizabile si pot fi reciclate la finalul utilizarii depline.
  • Eficienta izolarii termice poate fi sporita aplicand vata minerala si garnituri de acoperire de cea mai buna calitate.
  • Usile metalice nu se umfla, nu prezinta deformari sau tendinte de putrezire a materialului de fabricatie, in urma expunerii pe perioade indelungate la umiditate ridicata. In final, aceste caracteristici elimina necesitatea unor servicii de mentenanta pentru mentinerea integritatii functionalitatii si aspectului usii, fapt ce ar implica costuri suplimentare si timp pierdut spre ineficienta.
  • Rezistenta la foc este o caracteristica deosebita datorata materialelor de executie folosite. Certificarea antifoc este disponibila pentru usile care necesita un grad superior de protectie, majoritatea usilor oferind rezistenta la foc de minim 1 ora.