Usi din aluminiu de exterior

Usi din Aluminiu de Exterior si Interior

Unul din avantajele inchiderilor din aluminiu il reprezinta posibilitatile variate de design, compartimentarile, fatadele si ferestrele din aluminiu putand fi modelate dupa orice forma si dimensiune se doreste.

Profilele din aluminiu pot fi utilizate dupa nevoile de lucru pentru exterior sau interior, cu unul sau doua canaturi, echipate cu supralumina si luminatoare laterale.

 
Atat usile din aluminiu de interior cat si cele de exterior pot fi livrate optional, cu urmatorele specificatii:

  • Protectie antiefractie cu pana la 4 clase de protectie.
  • Profile cu pervaz inlocuibile.
  • Pervaz de 3 – 33 mm pentru tamplaria din aluminiu umpluta cu panel.
  • Usi din aluminiu cu protectie antifoc pe durate de pana la 120 de minute.
  • Usi din aluminiu cu sistem de protectie pentru copii impotriva prinderii degetelor.
  • Usi din tamplarie de aluminiu din profile antiglont, cu 4 grade de protectie.
  • Pentru fiecare destinatie a usilor din aluminiu exista un set de specificatii tehnice fixe, ce le fac ideale pentru inchiderile de interior si exterior.

 

Vitrajul

Un trend in arhitectura moderna si minimalista il consta transparenta si integrarea discreta a inchiderilor exterioare, astfel ca multe proiecte includ adeseori utilizarea sticlei pe suprafete mari, iar usile de sticla din aluminiu de exterior sunt continuarea logica si estetica a unei astfel de structuri.

Canatul de sticla al usilor din aluminiu de interior si de exterior ofera avantajul confortului luminii naturale dar si rezistenta obisnuitelor paneluri din aluminiu sau otel galvanizat.

In functie de destinatia usii din aluminiu – interior sau exterior, se stabileste tipul de fereastra ce se va monta in profilele din aluminiu, cuprinzand elemente cu grosimi de la 4 la 65 mm.

Usile de aluminiu de interior si exterior detin o gama vasta de caracteristici, cum ar fi izolarea termica si fonica, etanseitatea la apa si vant.
La cerere, profilele din aluminiu pot fi ranforsate pentru rezistenta la greutati mari ale canatului de sticla.

Un alt avantaj al usilor din aluminiu de interior si exterior este intretinerea usoara si lipsita de costuri, curatarea usii facandu-se doar cu apa si o bucata de material textil moale, neabraziv.
 

Finisaj

Aluminiul este un material ce poate fi cu usurinta vopsit in camp electrostatic in oricare din culorile din paleta RAL, astfel ca aveti la dispozitie o multitudine de finisaje ce vor integra usa din aluminiu cu elementele de decor interior sau cu fatada exterioara.

Profilele din aluminiu mai pot fi anodizate, in cursul acestui proces aluminiul este degresat si curatat. Prin anodizare se imbunatateste caracterul anticoroziv al aluminiului prin oxidarea artificiala a profilelor. La expunerea profilelor din aluminiu in atmosfera acestea nu se corodeaza, fiind protejate de stratul de oxid. Intregul proces de anodizare este supervizat in mediu controlat si in conformitate cu standardele europene.

Fie ca optati pentru o suprafata a usii din aluminiu anodizat sau vopsita in camp electrostatic, va veti bucura de estetica durabila a unei usi de sticla din profile de aluminiu, datorita rezistentei la radiatii UV, intemperii, ploi, coroziune (rugina) ceea ce face din usile din aluminiu solutia de acces ideala atat pentru interior cat si pentru exterior.
 

Feronerie si accesorii

Usile din aluminiu de interior si de exterior pot fi echipate cu orice element de feronerie, avand la dispozitie numeroase modele de balamale ascunse sau vizibile, manere, sisteme de inchidere automata, electromagneti de retinere in pozitia deschis, sisteme de control al accesului, iar daca normele de siguranta o cer, la nevoie usile din aluminiu pot fi dotate cu bare antipanica ce pot fi montate atat la inchiderile de interior cat si la cele de exterior.

Usile din aluminiu de interior si exterior pot fi echipate cu praguri joase sau ingropate, detaliu avut in vedere in special pentru persoanele cu dizabilitati, pentru facilitarea tranzitului in corpurile cladirii.

La inchiderile din aluminiu pentru exterior si interior acoperim si problema ventilarii, putand echipa usile din aluminiu cu grile de ventilatie discrete, indiferent de suprafata grilei.

Toate acestea sunt concepute sa imbine functionalitatea cu designul placut si modern, oferind ambientului o nota de eleganta si rafinament indiferent de aplicatia pentru care sunt folosite.