Usi metalice multifunctionale

Usi Metalice Multifunctionale

La achizitionarea unei noi usi, prima intrebare care se ridica este „metalica sau altceva?”

Usile metalice multifunctionale au capatat de-a lungul timpului o reputatie impecabila in randul arhitectilor, designerilor de interior si profesionistilor din domeniul constructiilor, din punct de vedere al fiabilitatii, esteticii si rezistentei.

Otelul este unul din materiile prime cu duritate superioara multor materiale folosite in executarea solutiilor de acces. Pe langa aceasta, beneficiaza de o perioada indelungata de utilizare net superioara in industria producatoare de solutii de acces si tocuri de usa.

In continuare va vom prezenta cateva din caracteristicile usilor metalice si totodata motivele pentru care usile metalice multifunctionale au prioritate inaintea oricaror alte inchideri destinate sectorului industrial, public sau rezidential.
 

Caracteristici

Gabarit redus. Usile metalice multifunctionale sunt constituite din 2 foi de usa interpuse cu fagure de stabilizare ce ofera usurinta in manipulare la fiecare deschidere si inchidere, aceasta calitate nefiind sinonoma cu rezistenta scazuta.
 
Gama variata de accesorii. Usile metalice multifunctionale sunt echipate cu broasca reversibila cu zavor si inchidere centrala sau cu incuietoare in 3 puncte, optiunile incluzand supralumina sau gauri de ventilatie. Din fabricatie sunt prevazute cu ranforsari interioare pentru amortizor si bara antipanica
 
Costuri reduse. Pe langa rezistenta naturala, usile metalice multifunctionale necesita cele mai putine servicii de mentenanta, fiind mai robuste decat usile din lemn, aluminiu, pvc sau sticla.
Cu trecerea timpului, usile metalice pot fi reparate cu cheltuieli minime spre deosebire de usile din alte materiale care ar necesita inlocuirea.
 
Protectie anticoroziva. Usile metalice multifunctionale sunt tratate pentru rezistenta optima la coroziune, rezistenta demonstrata prin expunerea la ceata de sare timp de 500 ore.
Integritatea usii nu este afectata sub influenta schimbarilor climaterice severe, proprietate demonstrata prin testarea la 2000 de ore cu temperaturi intre +60° si -10° si 75% umiditate.
 
Versatilitate. Usile metalice multifunctionalte ofera avantajul utilizarii in multiple aplicatii, fiind disponibile intr-o gama larga de dimensiuni, in special ca usi de interior. Reprezinta solutii la cheie practice putand fi usor de instalat in orice tip de zidarie cu orice tip de toc (bloc, reglabil etc). Un mare avantaj al usilor metalice multifunctionale este reversibilitatea, nemaifiind necesar sa indicati sensul de deschidere.
 
Durabilitate. O usa metalica multifunctionala montata si intretinuta corespunzator poate avea o durata de viata de peste 30 de ani. Din punct de vedere calitativ, aceste sisteme beneficiaza de o longevitate si performanta sporita in mediile cu umiditate crescuta sau alte conditii meteorologice severe.
 
Caracter ecologic. Otelul este o materie prima 100% reciclabila fara a-si pierde din calitate si durabilitate. La finalul utilizarii, peste 88% din structura usii metalice multifunctionale poate fi reciclata in noi produse similare.
 
Etanseitate. Usile metalice multifunctionale inchise nu creeaza goluri de aer care ar favoriza disiparea energiei dintre structura interna a usii si suprafetele externe.