Usi frigorifice de inox

Usi Frigorifice

In industria alimentara temperatura este o conditie esentiala in ce priveste depozitarea produselor perisabile, aspect tratat cu foarte mare exigenta de Asociatia de Protectie a Consumatorilor.

Mentinerea si prevenirea pierderii aerului rece dintr-o camera frigorifica din cadrul unei unitati industriale este pe langa conformitatea cu normele, una din cele mai eficiente unelte de economisire a energiei.

Indiferent ca este vorba de pastrarea aerului rece sau de oprirea curentilor de aer cald din exteriorul camerei frigorifice, usile frigorifice isi dovedesc eficienta prin structura ermetica, garniturile izotermice speciale si accesul pietonal rapid cu sau fara utilaje.
 

Usi frigorifice rapide-PVC

Pe langa garniturile izotermice, cortina usii este izolata termic corespunzator mediilor de lucru cu temperaturi scazute, oferind o eficienta energetica maxima pentru aplicatii cu utilizare intensiva.

Siguranta la folosirea acestor usi este asigurata de tehnologia „Soft Edge” ce consta in eliminarea barelor grele din partea inferioara a cortinei usii rapide cu o garnitura speciala de protectie.

Pentru asigurarea functionalitatii usii frigorifice rapide este implementat un sistem de alimentare a automatizarii in caz de sacadare sau chiar stagnare, ce ar insemna pierderi de aer rece implicit scaderea temperaturii.

Accesul rapid si confortabil este asigura de viteza de deschidere de 2,5 m/s, inchiderea facandu-se cu 75 cm/s.

Cortina usii rapide este fixata ermetic in golul de zidarie dar se desprinde in eventualitatea unui impact puternic ca si masura de siguranta a usii.

Aceasta este executata din polipropilena caracterizata de o rezistenta superioara fata de alte produse din policlorura de vinil si poliuretan.

Cortina usii rapide PVC este rezistenta si la mucegai, iar spalarea se poate face chiar si cu agenti de curatare concentrati.

Proiectata pentru traficul pietonal si de utilitaje de tonaj mediu, in cladirile unde controlul temperaturii este obligatoriu. Disponibile cu o gama variata de accesorii si finisaje.

Accesul se face rapid si confortabil, fara contact direct, fiind o optiune ideala pentru medii cu premize de igiena exigente.
 

Usi frigorifice culisante din INOX

Usile culisante din inox sunt concepute pentru utilizarea pe termen indelungat si sunt considerate cea mai buna solutie pentru camerele frigorifice cu conditii stricte.

Astfel, aceste usi sunt executate cu un toc din inox masiv si rezistent, sina de culisare solida protejata de o caseta din polimer.

Aceste caracteristici de top sunt disponibile cu actionare manuala sau cu automatizare.

Majoritatea sistemelor frigorifice folosesc garnituri montate pe pervaz sau pe panelul usii care in timp se pot deteriora sau chiar se pot rupe.

Spre deosebire de usile frigorifice la care garniturile se monteaza in partea frontala, solutiile noastre folosesc un material dublu stratificat ranforsat amplasat pe partea superioara si in partile laterale ale canatului.

Aceasta solutie elimina problema inlocuirii garniturilor izotermice uzate si chiar previne deteriorare acestoa la impact. Deasemenea, minimizeaza volumul de aer infiltrat si reduce problemele cauzate de umiditate, specifice usilor frigorifice.
 

Usi frigorifice pe balamale

Usile frigorifice pe balamale cu una sau doua canate se folosesc in medii cu temperatura controlata atat pentru interior cat si pentru exterior, fiind disponibile cu orice cerinta specifica nevoilor dumneavoastra de lucru.

Usile frigorifice pe balamale au ridicat standardele in materie de tehnologii frigorifice, fiind executate din materiale de top iar caracteristicile de design ofera un control termic superior.

Tocul este confectionat din fibra de sticla ranforsata izotermica cu carcasa de protectie din polimer extrudat si umplut cu spuma poliuretanica ecologica fara CFC (clorfluorocarbon).

Acest proiect inovator ofera o solutie de acces frigorifica a carei performanta si eficienta sunt sinonime cu perfectiunea, pe perioade indelungate.

Durabilitatea si utilizarea indelungata sunt caracteristici demne de pus in balante cu cele ale usilor frigorifice culisante.

Toate usile frigorifice pe balamale sunt prevazute cu garnituri din PVC. Tipul de garnitura folosita este foarte important pentru reducerea pierderilor de energie la o astfel de usa, pentru a asigura o etanseitate corespunzatoare.

Balamalele autolubricante asigura fluiditate in miscarea usii, reducand la minim forta de frecare.

Sistemul de deschidere de urgenta permite actionarea din interior chiar si in conditiile blocarii usii din exterior.

Usile frigorifice batante sunt echipate din fabricatie cu un sistem de incalzire perimetrala pentru prevenirea umiditatii si a aparitiei de formatiuni de gheata pe elementele usii, care ar compromite functionalitatea acesteia.