usi-laminate-hpl

Usile Laminate HPL pentru Spitale

Usile dintr-o incapere sunt elementele de interior care intra cel mai des in contact direct cu ocupantii unei cladiri.
Usile laminate HPL intrunesc cele mai inalte standarde de igiena pentru camere in care se doreste mentinerea unui nivel optim de igiena.

Usile laminate HPL se bucura de un succes rasunator in randul proiectelor din segmentul institutiilor de sanatate datorita unor caracteristici unice ale materialelor inovatoare folosite in executia acestor usi de interior.

 

Avantajele usilor laminate HPL

Rezistenta la apa si umiditate ridicata
Structura incapsulata tip sandwich turnata prin presiune a usilor laminate este conceputa pentru a fi complet etansa la apa si gaze.
Canatul usii laminate nu se deterioreaza, se indoaie sau se umfla sub actiunea lichidelor si a vaporilor de apa, mentinandu-si integritatea si in cele mai severe conditii de umiditate pe perioade de zeci de ani, fiind ideale pentru spatii destinate toaletelor, piscinelor si saunelor.
Usile laminate nu detin in componenta materiale organice care sa favorizeze dezvoltarea bacteriilor si a fungilor.
 
Rezistente la substante chimice
Suprafata neteda si lipsita de porozitati a usilor laminate faciliteaza curatarea acestora si detin o rezistenta excelenta la actiunea solventilor, a agentilor de curatare si a detergentilor care ar afecta suprafata altor usi conventionale din lemn.
 
Protectie anticoroziva
Usile laminate nu ruginesc, laminatul suporta cu usurinta utilizarea constanta in conditii severe de exploatare mecanica fara aschiere si crapaturi.
 
Durabilitate indelungata de utilizare
Usile laminate sunt extrem de rezistente la soc mecanic si drept consecinta sunt un produs de incredere si durabil. Canatul rezista cu usurinta unui impact care in mod normal ar deteriora aproape ireparabil o usa obisnuita din lemn.
Rezultatele obtinute in urma testarii au incadrat usile laminate in cea mai buna clasa de rezistenta.
 
Greutate scazuta si protectie la utilizare
Usile laminate au o greutate medie de 9 kg/m2, fiind de 2 ori mai usoare decat o usa conventionala din lemn. Aceasta caracteristica le face mai sigure si mai simplu de folosit, chiar si in dimensiuni mai mari.
 
Rezistenta la foc
Usile laminate pot oferi si protectie impotriva incendiilor, caracteristica constatata in urma testelor desfasurate in conformitate cu cele mai noi standarde europene de rezistenta la foc a sistemelor de limitare a propagarii incendiilor, astfel: BS EN 1634-1:2008, BS 476: Part 22. Usile laminate pentru spitale cu toate aceste specificatii sunt insotite de aviz si agrement tehnic si certificatele aferente.
 
Igiena maxima pentru cele mai exigente standarde
Datorita caracterului antibacterian si a rezistentei la apa si umezeala, usile laminate se intrebuinteaza in medii expuse cu cele mai stricte norme de igiena, avand o deosebita pondere de utilizare in spitale si alte institutii de sanatate.
Suprafata neteda si usor de curatat a usilor laminate HPL impiedica depunerea si acumularea murdariei, aceasta caracteristica facand ca usa laminata HPL sa se comporte ca o bariera impotriva raspandirii infectiilor si agentilor patogeni cu transmitere pe cale directa sau aeriana.
Materialul neporos din care este fabricat laminatul HPL rezista fara probleme la actiunea celor mai puternici dezinfectanti si agenti de curatare, astfel HPL-ul corespunde clasei M1 de emisie a materialului.
 
Montare facila cu o diversitate de tocuri
Usile laminate sunt disponibile cu o gama variata de sisteme de tocuri compatibile cu toate tipurile de pereti si zidarie.
Toate sistemele de tocuri intra in completarea caracteristicilor si avantajelor in materie de igiena, durabilitate si estetica.
Optiunile includ tocurile din aluminiu reglabile care imbraca peretele, optiune care elimina necesitatea garniturilor de etansare.
 
Accente vizuale si rafinament – Usile laminate ofera o nota personala de estetica si bun gust, avand la dispozitie o gama variata de culori si accesorii care se integreaza perfect cu decorul interior si elementele de feronerie implementate.
 
Usile laminate HPL cu destinatie de utilizare in spitale sunt disponibile in urmatoarele modele:

  • Usi batante laminate HPL cu actiune dubla in ambele sensuri de mers, ideale pentru puncte de acces rapid, cum este cazul primirilor de urgente.
  • Usi laminate HPL cu toc metalic pentru spatii in care se doreste si un oarecare grad de rezistenta la foc.
  • Usi laminate HPL cu toc din aluminiu ca dotare standard a toaletelor, saloanelor de pacienti si alte spatii comune unde se doreste atat mentinerea unui nivel de igiena optim cat si rezistenta la apa si umiditate, pe langa efectul estetic per ansamblu.