panicbar

Usile antipanica – importanta si beneficii

In materie de feronerie pentru usi tehnice, exista o larga varietate de accesorii destinate evacuarii de urgenta si iesirii de non-urgenta.

Intrucat confortul si siguranta sunt imperative in spatiile caracterizate de un flux pietonal constant, este ideala folosirea corespunzatoare a acestor doua categorii de dispozitive de iesire de urgenta, respectiv non-urgenta.

Principalul beneficiu oferit de barele antipanica este un nivel de siguranta in conformitate cu cele mai noi standarde, a caror functionalitate se face simtita atat evacuarea unui flux masiv de persoane, cat si in situatii de non-urgenta, unde sunt actionate cu o mai mare usurinta fata de clasicele manere.

Spre exemplu, de moment ce barele antipanica sunt montate pe canat catre interior, usile se mentin incuiate pentru oricine incearca accesul neautorizat din exterior, in timp ce actionarea din interior este facilitata in permanenta. Optional, orice dispozitiv antipanica se poate cupla un sistem de alarma pentru monitorizarea tentativelor de acces neautorizat.

Este important de mentionat ca pentru atingerea functionalitatii corespunzatoare a sistemelor antipanica, acestea trebuie montate si intretinute periodic de catre un lacatus autorizat.

Desi barele antipanica au o functionalitate unica – aceea de a asigura evacuarea in cel mai scurt timp posibil si in deplina siguranta – nu inseamna ca este ignorata latura estetica, fiind disponibile intr-o arga varietate de modele si finisaje, pentru orice aplicatie: centre comerciale, scoli si alte spatii in care accentele vizuale reprezinta un criteriu.

Diversitatea din randul dispozitivelor antipanica consta si in modurile de inchidere: inchidere intr-un punct, in trei puncte, sisteme pentru usi cu un canat sau duble, etc.
Aceasta diversitate de optiuni aduce dupa sine o gama la fel de diversa de preturi avantajoase. Astfel, oricare ar fi cerintele proiectului dumneavoastra, aveti siguranta ca vor fi intrunite fara a depasi bugetul alocat.

In ce priveste bugetul, este cunoscut faptul ca majoritatea barelor antipanica se gasesc la preturi nu tocmai modice, de multe ori depasind pretul usii pe care se monteaza, depasind chiar si 300 de euro.

Administratorii de imobile sunt intotdeauna in cautare de noi moduri de a spori nivelul de siguranta, insa in limita posibilitatilor financiare. Pentru astfel de intreprinzatori, usile antipanica reprezinta un castig atat din punct de vedere financiar cat si administrativ, doarece dotarea corespunzatore a unei incinte cu sisteme de evacuare influenteaza pozitiv polita de asigurare a cladirii in cauza.

Eficacitatea pe termen lung a barelor antipanica este un alt beneficiu major, intrucat reprezinta o investitie pe termen lung, ca urmare a durabilitatii superioare respectiv a materialelor de cea mai inalta calitate folosite in constructia dispozitivelor antipanica.

Odata montate barele antipanica, nu mai ramane decat sa reevaluati protocolul de siguranta civila in
raport schema cladirii, pentru a nu lasa o usa de evacuare neechipata cu dispozitive antipanica.
Totodata asigurati-va ca traseul de evacuare de urgenta este vizibil marcat cu indicatoare corespunzatoare, vizibile si in timpul caderilor de tensiune.