usi antifoc industriale

Agrement Tehnic Usi Industriale Rezistente la Foc

Punerea in opera a usilor industriale rezistente la foc se face conform instructiunilor de montaj ale producatorului, numai de catre personal specializat in realizarea de astfel de lucrari si agreat de titularul agrementului cu respectarea normelor de protectia muncii si de aparare impotriva incendiilor.
Transportul si depozitarea se fac in conformitate cu instructiunile porducatorului.

 

Conditii de montare

La montarea in constructii a usilor metalice rezistente la foc se vor respecta prevederile Normativului C 300-1994: Normativ de prevenire si stingere a incendiilor pe durata executarii lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora, precum si prevederile reglementarilor tehnice si normelor privind securitatea muncii.

  • Calitatea produsului si metoda de fabricatie au fost examinate si gasite satisfacatoare de IEST Bucuresti si trebuie mentinute la acest standard pe toata durata de valabilitate a acestui agrement.
  • Acordand acest agrement, Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii, nu se implica in prezenta si/sau absenta drepturilor legale ale firmei de a comercializa, monta sau intretine produsele sau echipamentele.
  • Orice recomandare privind folosirea in conditii de siguranta a acestui produs, procedeu sau echipament, care este continuta sau se refera la acest agrement tehnic, reprezinta cerinte minime necesare la punerea in opera.
  • IEST Bucuresti raspunde de exactitatea datelor inscrise in Agrementul Tehnic si de incercarile sau testele care au stat la baza acestor date. Agrementele tehnice nu ii absolva pe furnizori si/sau pe utilizatori de responsabilitatile ce le revin conform reglementarilor legale in vigoare.
  • Verificarea mentinerii aptitudinii de utilizare a produselor, va fi realizata conform programului stabilit de catre IEST Bucuresti – o data la 20 de luni se va efectua o incercare de rezistenta la foc.
  • IEST Bucuresti va informa Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii despre rezultatul verificarilor, iar daca acestea nu dovedesc mentinerea aptitudinii de utilizare, va solicita CTPC declansarea actiunii de suspendare a agrementului tehnic.
  • Suspendarea se declanseaza si in cazul constatarii prin controale, de catre organisme abilitate, a nerespectarii mentinerii constante a conditiilor de fabricatie si utilizare a produsului.
  • In cazul in care titularul de agrement tehnic nu se conformeaza acestor prevederi, se va declansa procedura de retragere a agrementului tehnic.