usi antifoc industriale

Agrement Tehnic Usi Industriale Rezistente la Foc

Usile metalice rezistente la foc tip rulou, sectionale, culisante vertical / orizontal, se pot utiliza la protectia golurilor din pereti rezistenti la foc din constructii civile si industriale, potrivit cerintelor din reglementarile tehnice de specialitate.

Produsul se monteaza numai urmare a unui proiect de executie intocmit cu respectarea legii nr 10/1995 privind calitatea in constructii cu modificarile si completarile ulterioare si a reglementarilor tehnice in vigoare.
 

Exploatare in constructii

In conformitate cu rezultatele incercarilor si cu datele prezentate in Dosarul Tehnic, usile metalice rezistente la foc tip rulou, sectionale si culisante orizontal / vertical asigura caracteristicile de performanta necesare in conformitate cu legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, cu modificarile si completarile ulterioare.

  1. Rezistenta mecanica si stabilitate. Protectia la foc a golurilor din pereti cu usi rezistente la foc nu influenteaza rezistenta si stabilitatea constructiei.
  2. Securitatea la incendiu. Rezistenta la foc a usilor metalice dupa criteriile de izolare termica, etanseitate la foc si radiatie termica este precizata in standardele SR EN 1634-1:2004 si SR EN 1363-1:2004. Clasificarea este efectuata conform SR EN 1305-2 + A1:2010.
  3. Igiena, sanatatea si mediul. Usile metalice rezistente la foc industriale tip rulou, sectionale, culisante orizontal / vertical nu contin substante toxice pentru om.
  4. Protectia impotriva zgomotului. In cazul rulourilor rezistente la foc valoarea indicelui de izolare la zgomot aerian Ia(RW) este de maxim 55 dB.
  5. Economia de energie si izolarea termica. Rezistenta termica a usilor industriale rezistente la foc tip rulou, sectionale si culisante orizontal / vertical este de cca. 1 m2K/W.

 

Durabilitate si intretinere

Durabilitatea usilor industriale rezistente la foc tip rulou, sectionale si culisante orizontal / vertical este de 10 ani. Criteriile de durabilitate se refera la mentinerea in timp a caracteristicilor mecanice, siguranta in exploatare si rezistenta la foc.

Usile industriale rezistente la foc se verifica periodic in conformitate cu instructiunile producatorului si normele in vigoare privind programul de urmarire in timp.

Garantia se stabileste prin contract si este de minim 2 ani.